FIRNi logo
vjoon

Muljeid Asemaboulder 2008 võistlusest

Lauri Hämalaise pildid

(Järgnevalt väike ülevaade sellest, kus 2.veebruaril käidud sai)
Asemaboulder 2008 toimus 2.veebruaril Soomes Koivukyläs (Vantaa osa).  Tegemist oli boulderingi võistlusega, mis toimus väga huvitavas kohas - nimelt boulderingisaaliks ümberehitatud Koivukylä raudteejaamas. Päris põnev oli vaadata, kuidas suhteliselt väikesest ruumist on saanud ehitada korraliku ronimiskoha. Näiteks oli treppide kohal ca 6-7m pikk karniis. Halli kodulehelt saab pilte sirvida, kel huvi http://www.klondykewall.net/
 
Võistlus toimus kolmes kategoorias Kovat kundit, Mimmit ja Toppahousut. Viimane ehk pühapäevaronijate kategooria oli ainult meestele. Kokku oli kohal ca 100 ronijat: mõlemas meeste kategoorias ca 40 ja naiste kategoorias 16 ronijat.
Radu kokku ca 30. Võistluse alguses anti igale ühele kätte tabel radadega, kus kirjas raja nimi, mõnikord ka kategooria ja mitu punkti selle läbimise eest saab. Rajad olid vahemikus 6a - 8a+. Peamiselt küll seal 7a ümbruses.
Võistluste formaat oli väga vaba (nagu venelased ütlevad - festival ehk siis lust ja lillepidu) - tee nii mitu katset tahad, kohtunikke pole, ise märgid oma rajad üles. Kokku aega katsetusteks 4,5 tundi.
 
Kõvade meeste ja mimmide kategooriast said 6 paremat finaali. Viimane oli siis traditsioonilises formaadis, isolatsiooni, boonuste ja konkreetse raja katsetamise ajaga.
 
Tulemustest siis. Kõik Tallinna poisid, kellega koos käisin, võitlesid pühapäevaronijate kategoorias (Kovat kundit hakkas alles 7a-st, samas kui nendel oli see enamustel laeks). Sealt läks kõige paremini Nikita Dubrovinil, kes sai teise koha ja oleks Kovat Kundit kategoorias jaganud 18.kohta.
Mimmide finaali õnnestus suht napilt saada Julia Šorikoval, kelle jaoks olid need siiski liiga kõvad rajad ja ta pidi oma kuuenda kohaga leppima.
Ise sain 9. koha kolme raja läbimise eest. Põhimõtteliselt oli võimete piires mitmeid radasid veel ronida aga mitte järjest ühel samal päeval. Rajad ise olid väga mitmekesised ja väga palju nõudis sellist lähenemist (ja nagu ma järgmisel päeval avastasin ka lihaseid:), mis minu jaoks oli täiesti uudne. Aga nüüd on mida kodus harjutada:)
Auhindamise mõttes oli huvitav see, et rohkem oli panustatud loosiauhindadele kui võistluste võitjate premeerimisele. Lohutust said kokku ca 25 ronijat:) ja peavõit oli suur boulderingi matt!
Võistluse võitjaks oli aga soomlane Anton Johansson, kes ronis eelvoorus ära peaaegu kõik rajad ja ka finaalis ainsana 2 rada neljast.
 
Lõpetuseks soovitan siis teistelgi ikka mujale ka aeg-ajalt võimaluse korral kiigata - see on päris huvitav ja arendav.

Mõned pildid ja esialgsed tulemused nähtavad siit.

Lõplikud tulemused nähtavad siin. Radade tabel on aga siin.

Kirja pani ja võistlust käis kaemas:
Veronica
comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon