FIRNi logo
vjoon

Kaljuronimise 2008. a hooaja avamise muljed ja tulemused

Kaisa pildid

Mariti pildid

Võistluse peasponsor oli   

Ka sel aastal toimus kaljuronimise hooaja avamise üritus.  Seekord siis Ujula tn kergejõustikuhall siseronimisseinal 26.jaanuaril.

Tegemist oli vabas õhkkonnas toimunud meeskondlike ronimismängudega, kus koguti ühiselt punkte ja rohkem punkte saanud olid võitjad. Igal rajal oli maksimum punktisumma, mida võistkond korjata sai 180. Kuna võistkondades oli 3-4 liiget, siis arvesse läks kolm parimat tulemust. Kolmestel võiskondadel oli kõige halvema katse teinud liikmel veel üks katse.

Seekord oli vaja võiskondlikult läbida neli ülesannet:
1. Raskusega ronimine, kus sai ise endale seljakotti raskuse valida 2,5 kg-st 15kg-ni. Kokku oli sein jaotatud neljaks sektoriks. Punkte sai vastavalt läbitud sektorite arvule korda raskus, mis kaasas.
2. "Dynod" ehk hüppamine - 4 erineva kaugusega nukki. Kõige kaugema ja raskema hüppe eest sai kõige rohkem punkte ja vastupidi (90, 60, 30, 20 puntki).
3. "Münditoomine" ehk altjulgestusega ronimine. See oli kahe võistkonna vaheline duell - ühe võiskonna üks liige ronis nii kaugele kui jõudis (ehk viis mündi) ja teisest võistkonnast vastane pidi sama kaugele ronima (tooma mündi). Kui tal see õnnestus (piisas sama nuki puudutamisest), sai punkti münditooja võistkond, kui mitte, siis mündiviija võistkond. Punktid jagunesid seejuures nii, et võiskonnale esimene punktitooja tõi 100 punkti, teine 50 punkti ja kolmas 30 punkti. Juhtus, et tuli ronida ka neljandat korda, aga kõik 180 punkti oli käes, oli ikka vaja pingutada, et teine võiskond endale oma esimest 100 punkti ei saaks:)
4. Pimesi ronimine. Kokku oli 3 rada: roheline, punane ja mõlema värvi kasutamine. Seinal oli jälle 4 sektorit ja iga sektori läbimise eest sai 15 punkti.

Paistis, et võistlus tekitas elevust piisavalt ja kõik jäid rahule, nii korraldajad kui ronijad - sai uusi tuttavaid ja sõpru, mis oligi peamine eesmärk. Kui nüüd sellest sünniks ka mõned koos ettevõetud ronimisreisid, oleks soovitud tulemus 100% täidetud!

Traditsioonide algatamise ja järjepidevuse eest seismise eest suur tänu Oliver Endlale!

Järgmine aasta lubati aga sarnane üritus korraldada Lasnamäe keregejõustikuhallis, nii et siit siis veel üks traditsiooni osa - iga aasta erinevas kohas:)

Tulemused saavad ka varsti üles!

PS! Eelmise aasta ürituse kohta saab lugeda siit:
http://www.teip.ee/events.php?event_id=66

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon