FIRNi logo
vjoon

Tehniline kaljuronimise võistlus Karula veskil + Tulemused!

Tavaliselt kord aastas maikuu lõpus toimub Karula veskil üks vahva tehniline kaljuronimisvõistlus (ja nii juba aastast 1998), rajameistriks Heili Hani.

Vahvaks teeb võistluse see, et lausa garanteeritud on osalejatele etteantud ülesanded, mis nõuavad veidi enam nuputamist ja pusimist (kui standardsed olukorrad), head köietöö oskust ning oskust rasketest situatsioonidest auga välja tulla. Et raskeid situatsioone tekib, on ka praktiliselt garanteeritud, sest ikka on tegu mingite piirangutega või mingite ebastandardsete nõuetega, mis situatsioonide lahendamise keerukamaks teeb. Samas on need nõuded ja piirangud kõik väga elulised, sest nagu rajameistri Heili (alias Mei) võistlusjuhendis kirjas on - "Kõik trassil sooritatavad võtted on mägedes marsruutidel autori poolt kasutuses olnud".


Tartust käis võistlemas kaks ekipaazhi-seongut - Hedi ja Merili ning Ursula ja Andres. Lisaks meile konkurentideks neli seongut põhja-eestist Jaan Künnapi Alpinismiklubist, mõned neist värsked eesti meistrid matkatehnikas.

Võistlus oli põnev, võimalusi iseenda taktikat ülekavaldada ja köit sassi ajada oli hulgaliselt ning enamjaolt neid võimalusi kasutati üsnagi aktiivselt. Mõned romantikud ootasid isegi päikese loojumist, et siis trassi lõpuosa juba pealambi valgel läbida. Päris ilma väikeste vahejuhtumiteta ei õnnestunud vist kellelgi trassi läbida. Võitsid need, kes vähem pusserdasid köietööl.

Võidu napsas seong Madis ja Tõnis (JKAK).

Firnikatele kuulus II koht - Ursula ja Andres ning 4.koht Hedi ja Merili.

Kolmandaks tuli seong Olavi ja Tõnu (JKAK)

Täpsem võistluste protokoll.

Tänud Heilile toreda võistluse eest!

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon