FIRNi logo
vjoon

TÜSK-i ronimissein laieneb (nädalavahetusel ronida ei saa)

Pikad läbirääkimised Eveli ning tema sveitshi sõprade vahendusel saab sel nädalavahetusel lõpuks tõeks - TÜ spordihalli lisandub 14,5 meetrine ronimissein, täpselt seesama mis Shveitshi MK-etapil kasutusel oli ja igatpidi rahvusvaheliste võistluste jaoks kõlbulik, hurraaa!

"Läbirääkimised polnud kerged et mk-karussellilt mahakantav ronimissein just Eestisse, Tartusse saaks. Selle teoks saamiseks on osapooli palju, tänu eurorahadele sai põhikulu ehk nii kohale transport kui täna algav seina püstitamine lõpuks kaetud." teab Eveli pikale veninud ja raskesti kulgenud läbirääkimistest pajatada. Lisaks õnnestus saada seinaga kaasa samal mk-etapil kasutuses olnud ronimisnukkide täielik valik.

Seina püstitamine toimub kahes etapis, mk-etappidel seda igapäevaselt teinud mehed püstitavad esimesed 11-meetrit ronimisseina juba sel nädalavahetusel, nii et esmaspäevast saab juba ronida. Seina ülejäänud osa ja kõige põnevam - tugeva ülekaldega seinaosa jääb ootama suviseid TÜ spordihalli ehitus- ja laiendustöid, nii et sügisest saame treeninguid alustada juba täiskõrgusel ronimisseinal.

TÜ spordihalli spordijuhi Pille Tali sõnul ei piirduta vaid kõrge ronimisseinaga. "Kui juba ümberehitustöödeks läheb, siis rajatakse korraga ka "bouldering-tuba", millesse sisenemine saab olema kahe kõrge ronimisseina vahelt trepist keldrikorrusele, kus ronimiseks eraldatakse enam kui 150 m2 põrandapinda. Meil on hea meel, et ka need ruumid saavad nüüd aktiivsesse kasutusse. Keldriruumide ebatavaliselt kõrge lagi (5m) ning seintel-lagedel asuv torustik loob bouldering-ronimisseina konstruktsioonide paigaldamiseks väga põneva maastiku". Pille süda kuulub ronimisele möödunud sügisest, mil esmakordselt ronimisseina proovis. Nüüd püüab ta igal võimalusel ronimisseinale jõuda, milleks peab ta aega näpistama teiste südamelähedaste harrastuste pealt.

Ilmselt saavad Tartu ronimishuvilised treeningtingimused, millest paremaid Balti riikidest naljalt ei leiaks.

Esmaspäeval uuel seinal esimestele ronijatele on mk-korraldajate poolt kaasa pandud ka väiksed üllatused.

Head ronimist!

üks.jürikuu 2011

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon