FIRNi logo
vjoon

Matkaplätudega 6b rajal (Hispaania ronimistrip)

Õues ladistab vihma ja on tuuline. Kõik on väga tänulikud, et otsutasime tulla sooja bungalosse, õhtud siin apelsinide maal lähevad ikkagi külmaks. Mõnus pehme voodi on ootamas, ära on söödud suurepärane pasta ja maasikatort. Selja taga on juba neljas ronimsipäev, sussid naeratavad vastu, näpud on nagu beebi pepu (Gen). Ainukesed jalanõud, mis veel kaljudel toimivad on Geni ronimisplätud, mis suutsid edukalt läbida Priidu esmaronitud 6b dzungliraja. Ühtlasi on mitmed nihutanud oma piire - kõik on saanud kirja oma esimesed klikitud looduslikud rajad, täna lisaks mutlitopis 4 inimest! Ja igas topis on igaljuhul ootamas kast õlut. Kivi on olnud väga vaheldusrikas, iga päev oleme olnud erinevas kohas ja ühtegi rada pole korratud.

Ilmad on seni on olnud ilusad, soojad ja päikselised. Oleme enamasti ööbinud looduskaunites paikades ja kivi mille all ööbisime ei kukkunudki pähe. Looduses leidub rohkesti sarapuu pähkleid, mandleid ja oliive, rääkimata apelsinidest ja maasikatest. 

Meie ustavateks kaaslasteks on kaks väikest punast välku, kes mägiteedel oma siduri ja piduri lõhnu tagasi ei hoia. Asju mahub sinna sisse täpselt nii palju kui meil parasjagu on ja lisaks mahuvad sinna veel hädapärast neli inimest sisse (tervitused Jordanile:). 

Usinamad harjutavad juba maratoniks joostes hommikuti järgmistesse ronimiskohtadesse. 

Ees on ootamas veel paar päeva ronimist ja mõni matkarajake. 

Kui Sander on seni saanud uinuda tähistaeva all, siis Geni tänaöine vaade on pesumasinast tulnud soojad trussikud.  

Üldine meeleolu on väga hea ja kõik on rahulolevad. Naudime päeval sooja ja öösel külma ilma, ilusaid vaateid, head seltskonda ning võimsaid väikseid ja kiireid autosid. 

Käega katsuda on midagi muud kui kodus mõtelda. (Sander). 

Ärge köit norgu laske!

Ekipaažid "Delta 526" ja "6b+" Hispaaniast.

Pilte ronimispäevast La Mussaras 03.04.2013.

Fotod Sandrilt:

32m kõrguselt

Tipus multipitch (5+/6a+)

Seal peab nukk olema...

Multipitch (5+/6a+) reaalsuses

Ronimisplätu

Mees ja mägi

Džunglirada

6b stardid

Veel pilte Hispaania tripilt:

Priidu kaamerast

Kadri kaamerast

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon