FIRNi logo
vjoon

Lumeilvese jälgedes ehk firnikatest jõulumatkal

Verivorstid jäägu teistele ehk jõulumatkal 25. detsembril

Ekstreempark korraldas seegi aasta traditsioonilise jõulumatka Haanjas, üks päev, 20 kõrgemat tippu.

Kus on mäed, seal on ka firnikad. Seekord olid kohal Jaan Ainelo ning Piret Värnomasing. Lisaks osales ka Keit Mürk, kes on usin treeninguline. 

Päev oli päikseline ning teekond kulges lõbusas meeleolus ühe mäe otsast teise otsa. Variante, kuidas kogu rada läbida, oli mitmeid. Võimalus oli joosta, matkata või siis teo kombel kulgeda. Matkajatele kohaselt sai valitud matka grupp, kuid peagi selgus, et teo grupp on ka vägagi tore ning ruumi rohkem looduse nautimiseks. Pimeduse varjus sai jõutud Munamäe tippu, kus tehti grupipilt. Seejärel veel üks mägi ja oligi 20 mäge tehtud. Ootamas oli soe saun ning lõbus järelpidu.

Päeva numbrites kokku võttes oli osalejaid 179, mägede absoluutkõrguste summa 5751 m, vertikaaltõusu summa 745 meetrit, kilometraaž kokku ca 25 ning aega selleks kõigeks kulus 6-7 tundi olenevalt valitud tempost. Jooksjad läbisid raja 3 tunni ja 17 minutiga. Lumeilvese tiitel veel lisaks, kuigi lumega oli see aasta veidi kehvad lood. Siiski Munamäe tipus võis seda leida ja mõnel pool rajal leidus samuti lumelaike. 

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon