FIRNi logo
vjoon

Kevadisest ronimisfestivalist

Videokokkuvõte

Grupp firnikaid, kes suunduvad peatselt kaljuronimisretkele Lõuna-Hispaaniasse, El Chorro'sse, võtsid nõuks korraldada enne äraminekut Lõunakeskuse seinal ühe ronimisfestivali – hindamaks, millised on puudujäägid ettevalmistuses, maandamaks reisiärevust ja panemaks paika köögitoimkondi. Traditsiooni kohaselt puudus festivalil võistlusmoment. Ja isegi kui mõnel puhul võis sõprade vahel täheldada sõbralikku rivaalitsemist, tulid kõik kohale ikkagi selleks, et oma isiklikke piire kombata, ronida võimalikult palju ja ilusasti.

Nõnda said 23.-26. märtsil kõik ronimissõbrad proovida osavust tervelt 75 erineva rajakombinatsiooni kallal. Nende hulgas leidus nii väga kergeid, mille läbimisel võis end tunda sama mugavalt kui lemmikdiivanil lesides. Raskemaid, mis panid ronija võimed rohkem proovile ja mille ära ronimiseks võis vaja minna rohkem katseid. Kuid ei puudunud ka võimatud rajad, mille ära ronimiseks läks mõistagi kõige rohkem aega.

Nelja intensiivse festivaliõhtu jooksul võttis üritusest osa 40 ronimissõpra Firnist ja Cruxist, kusjuures kamba peale said ka kõik rajad ronitud. Ning kuigi võistlusmoment puudus, oli Lõunakeskus ja alpiklubi innukatele osalejatele välja pannud ergutusauhinnad. 74 ronitud rajaga napsas peaauhinna („The Rock Climber's Training Manual”) endale Cruxi lipulaev Tarmo. Tihedalt tema kannul olid firnikad Gen (71) ja Priit (69).

Alati aga ei seisne õnnestumine pelgalt ronitud radade arvus. See võib peituda ka milleski nii lihtsas nagu isiklikud ootamatud „jess!”-momendid või märkamatud sammud, mille keegi nende päevade jooksul omaenda arenguredelil edasi astus. Ning muidugi mõnus pingutus koos heade kaaslastega – see on hindamatu.

Tänud kõigile, kes üritusele kaasa aitasid!

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon