FIRNi logo
vjoon

Soomes uutel jahimaadel

18.-21. juunil käis kaheksaliikmeline seltskond firnikaid avastamas enda jaoks uut ronimispaika – Kustavi kaljusid Edela-Soomes.

Kustavi asub Leonsaari nimelisel saarel Turu saarestikus ning vaid mõne kilomeetri raadiuses paikneb seal kaheksa suuremat-väiksemat kaljupiirkonda, millel kõrgust kuni 17 m. Kaljud on poltimata, mis tähendab, et rajad kulgevad piki arvukaid kaljupragusid, mööda mida ronitakse oma julgestuspunktidega.

Firnikad väristasid kolme päeva jooksul jalga kolmel kaljul: Hopiavuori, Isoniittu ja Kräkiniemi. Külastatud kaljud, eriti Hopiavuori ning Kräkiniemi, olid ühtviisi meeldivad nii käega katsudes kui ka silmaga vaadates – ära ronitud rajaga kaasnes sageli preemiana tipust avanev maaliline vaatepilt. Kokkuvõtteks kogunes kamba peale altjulgestuses ronitud radu üle tosina. Et enamus meist on praoronijatena veel rohelised, toimus kogu protsess õppimise vaimus – alustades käte teipimisest ning praovahendite valimisest ja paigaldamisest, lõpetades ronimistehnikaga. Nõnda askeldades kasvas tasapisi ka ronimiskindlus ning valuoiged praos ära äestatud kätest ja jalgadest kadusid, jättes alles vaid rõõmuohked äraronitud vahvatest radadest.

Kui lisame põnevale ronimisele veel sõbraliku ja ühtehoidva seltskonna, hea toidu ja ilusa ilma, siis polegi imestada, et ka pikimad suvepäevad võivad mööda lennata linnutiivul.

Järgmise korrani!

Video
Topod
Pildid: Dagmar, Rees, Hendrik


Vasakult: Hendrik, Priit, Kaarel, Dagmar, Juhani, Rees, Vilks ja Gen

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon