FIRNi logo
vjoon

Mäemuljed Tujuk-Su alpilaagrist

Sel talvel veetsid kaks alpinismihuvilist, Rees ja Ernests, kuu aega Kasahstanis, Tujuk-Su alpilaagris. Läbitud marsruutide kirjeldused leiab siit. Pildialbumile saab pilgu peale visata aga siit. Sellest, mis mahtus kuu aja sisse, annab kõige paremini ülevaate valminud lühifilmike. Kui aga sõnadega vaid väga lühidalt kokku võtta, siis...

Meeldivalt palju tõsist vertikaalset ronimist, tiimitööd, taktikat ja tõdemust, et köie teises otsas hoiad sa kellegi elu.

Oma olemuselt on marsruudid Tujuk-Su's justkui väga head treeningud: sageli pika ja kurnava lähenemisega, marsruudid ise aga üsna lühikesed ja oma raskuskategooria kohta tugevad.

Palju erinevaid õppusi kaljudel ja jääl. Eri ronimisstiilidest, päästetöödest ja laviiniohutusest. Kõike seda oma ala täieliku eksperdi ja pühendunud sportlase, Kirill Belotserkovski, käe all.

Tagasilööke ja kibedaid tõehetki. Aga ka rõõmu, mis kaasnes neist üle saamisega. Vahepeal saadud külmakahjustuste kiuste õnnestus laagris veedetud aja jooksul läbida 8 marsruuti raskuskategooriates 2A kuni 4A.

Huvitavaid inimesi eri maailmanurkadest. Igaühel neist oma mõtted ja nägemus elust ja alpinismist. Erilist heameelt teeb, et suur osa kõigest sellest õnnestus jäädvustada ka filmikeelde - lisaks kaadritele kohalikust loodusest, mägedest ja ronimisest.

Kokkuvõttes võib öelda, et reis läks igati asja ette. Täidetud sai eesmärk veeta mägedes aega senisest kauem, kogeda rohkem, kinnistada senist taset ning tõsta seda ka pügala võrra kõrgemale mitmekesistel tehnilistel marsruutidel. Nagu nii sageli, jäi aga pärast kõike seda tunne, nagu me oleks kraapinud ainult pealispinda. Usun, et ees on toredaid aegu.

 

Rees
10. jaanuar - 7. veebruar
Talv 2016

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon