FIRNi logo
vjoon

Kaljuronimine Hispaanias: Calpe

Jaanuarikuus käis kamp ronimishuvilisi Hispaania kaljusid väisamas. Kampa kuulusid Elise, Mariliis, Mihkel, Martin Valgur, Martin Rahusoov, Rain Ojavee, Taavi, Tauri ja külalisronijana Rain Nõmmsalu.

Video
Pildialbum

Kokku veetsime reisil 8 päeva, 22.–30. jaanuar. Juba alguses sai poolvaikimisi kokku lepitud, et tegemist ei ole ainult hardcore ronimisreisiga, vaid leiame aega nautida ka kohalikku olu ning puhata oma muudest koju maha jäänud kohustustest. Kõige tähtsam eesmärk oli ka reisi lõpuks jääda sõpradeks, mis etteruttavalt öeldes õnnestus suurepäraselt, ning kohati leidsime end arutlevat, miks me kodus kambakesi elada ei võiks.

Päevad möödusid nautides suurepärast ronimist, võimsaid vaateid, vahvat seltskonda ning õppides palju uut. Mitmetel päevadel lubasime alustada ronimispäeva varakult koos päikesetõusuga, et säästa valget aega, aga läks nagu ikka ja üldjuhul saime seinale alles lõunaks.
Peale esimesi ronimisi sai selgeks, et osal meist napib mõningaid oskusi, kellele sai siis kiirkorras esimese päeva õhtul hädavajalikud alpinistlikud oskused õpetatud. Kasutusse läksid need juba järgmisel päeval. Vahetult enne reisi kiirkursuse jaamaehituses ja seonguronimises saanud algajad alpinistid võtsid teisel päeval ette multipitchi, millega ilusti enne pimedat ka hakkama saadi.

Järgnevatel päevadel leidsid kõik endale midagi väljakutsuvat ja põnevat. Nägime võimsaid vaateid ja tegime uhkeid eneseületusi. Eelviimase päeva ristisime Suureks Multipitchi Päevaks, kus jaotasime grupi kolmesteks seonguteks ning võtsime igaüks ette vähemalt 4-osalise multipitchi. Kolmest seongust kaks jõudsid ka eesmärgini, kuna ühel rajal tekkis probleem puuduliku rajakinnituse osas ning grupp oli sunnitud varem alla tulema. Ootamatute raskuste tõttu jäi laskumine päris pimeda peale, mis aga ainult lisas saavutusele vürtsi. Kõikvõimalikud sooritamata sooritused ja soovid jäid viimasele ronimispäevale, mil aga enamusel juba jaks üsna otsas oli.

Kogu reis oli meeldejääv ning võimas elamus kõigile, mille aluseks oli terve aja kestnud suurepärane ilm, igati lahe ronimine ning muidugi parim soovitav seltskond. Mitmetele osalenutele oli tegemist esimese ronimisega looduslikul kaljuseinal.


Rõõmus ronimisseltskond

Kiirkursus laskumisest

Suure Multipitchi Päeva algus

Öised sõnumid

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon