FIRNi logo
vjoon

Mägede hooaeg on alanud

 

Esimesed grupid on juba mägede poole teele asunud, mägironimise kõrghooaeg on kätte jõudnud.

- Kalle startis 13.juulil Kõrgõstani suunas, et keha ja vaim proovile panna Pamiiris, Trans-Alai ahelikus Ibn Sina (7134m) mäel (tuntud ka kui Avicenna või Lenini või Kaufmanni mäetipuna).  Ette plaanitakse teha aktiivne aklimatiseerumine kõrvalolevatele tippudele ja põhimarsruudil.  

- Rees startis 13.juulil kõrvalriiki Tadžikistani, et koos viie lätlasega asjalikult puhkust veeta 20 päeva jooksul Pamiiri-Alais, Fani mägedes, Vertikal-Alaudini laagri ümbruses. Kõrgusega kohanemisprotsessis toimuvad jalutuskäigud kõrgemale ja erinevad õppused ning koostöö harjutamine, seejärel plaanitakse mitmeid alpinistlikke tõuse piirkonna vahvamatele mäetippudele. 

Sõnum Reesilt 19.juuli 13:35: "Jõudu! Kaks esimest treeningtõusu on läbitud: Severnaja (4027m, 2B) ja Alaudin (4134m, 4A). Nüüd veidi puhkust ja siis järgmised väljakutsed!".

Sõnum Reesilt 25.juuli 05:12: "Hei! Läbisime õnnelikult 4B marsruudi Adamtashile (4579m). Kapriisne mägi, ei tahtnud meist lahti lasta: 2 ööbimist mäel, 31 tundi ronimist. Järgmiseks väljakutseks valmis!"

        Sõnum Reesilt 31.juuli 17:29: "Hei! Päevi kestnud vihmasadu ei kinkinud meile viimast, raskeimat tõusu - kuidas me ka ei proovinud. Kuid nagu ikka, rahul ja tänulikud siinveedetud aja eest. Nüüd uitame veidi Dušanbes, varsti lennuk, homme kodus!"

Ees on ootamas mitmed teised ronimised mägedes ja kaljudel kuni sügiseni välja, soovime kõigile TUGEVAT TERVIST ja HEAD ILMA! Loodame, et õnnestub kõigist tegemistest jooksvalt ja operatiivselt infot jagada.

Head Tavad:
- Jäta endast, grupist ja oma ronimisplaanidest kogu hädavajalik info oma kontaktisiku(te)le, et vajadusel saaks operatiivselt reageerida! Info võiks sisaldada piirkonda, perioodi, grupi koosseisu koos kõigi kontaktidega, pere kontakte, elukindlustuse infot, kohaliku osapoole kontakte, tegevusplaani sh logistikaplaani, marsruute.

- Võimalusel edasta mägedes viibimise ajal oma tegemistest ka jooksvalt infot, pilte ükskõik millisel viisil, kas sõnumi, e-kirjaga või muul moel (andres [ät] hiiemae.pri.ee, +372 5285478), esimesel võimalusel saab see info kodulehele üles!
- Haara kaasa ka klubi sümboolikat - hea kinkida instruktorile, grupijuhile, alpilaagri ülemale, võõrustajale, seongu- ja grupikaaslastele, peale kanda jopele, fliisile, seljakotile, kiivrile jne - särgid, buffid, tikandid, helkurid, kleepsud (vaata rohkem siit,
andres [ät] hiiemae.pri.ee, +372 5285478).

 

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon