FIRNi logo
vjoon

Käivitumas on iseseisev ronimisõigus TÜSKis

TÜSKi treeninggrupid on juba aastaid ülerahvastatud tingimustes olnud, Crux ja Firn on igal aastal järjest uusi huvilisi peale kasvatanud ning Tartu ümbruse inimesi ronimis- ja mägedepisikuga nakatatud (praeguseks kindlasti üle mitmesaja), samas on ronimissein ja treeninggrupid jäänud suures plaanis sama läbilaskevõimega. Talvel sai ühisjõududega juurde ehitatud bouldersein ja nüüd on aeg küps iseseisvaks ronimisõiguseks - täiendav võimalus neile, kes treeninggruppidesse ei mahtunud või siis treeningajad ei sobinud, aga ronida sooviks edasi. Ning ka neile tõsisemalt ala harrastajatele, kellele paar ronimis- ja treeningkorda nädalas jääb väheks.

Iseseisev ronimisõigus annab võimaluse käia treeningvälistel aegadel ronimas kasvõi iga nädalapäev. Ronimisaega saab peaaegu omatahtsi valida, E-R 7:00 - 16:00 + nädalavahetus (õhtused ajad argipäeviti on treeninggruppide poolt nagunii hõivatud). Kuupääse 42 eurot võimaldab kasvõi 30 päeva kuus ronida ja treenida, kui endal soovi ja tahtmist. Iseseisva ronimisega kaasneb omavastutus, samuti pead omama isiklikku ronimisvarustust (TÜSKi varustust nt köisi, jm kasutada ei saa), kinni tuleb pidada spordihalli-, seinakasutuse- ja ronimisega seotud ohutusnõuetest.

Sarnaselt mujal maailmas ja Tallinnas levinud praktikale on kavas meilgi rakendada ronijakaardi süsteemi, st läbides asjakohase väljaõppe ja iseseisvalt ronimisele vastava oskuste-teadmiste eksami, väljastatakse ronijakaart ning sellega avaneb võimalus edaspidi iseseisvalt ronimas käia. Tartus seisavad iseseisva ronimisõiguse väljaõppe eest pikaaegsed treenerid Tarmo Kiik ja Andres Hiiemäe. Hetkel ongi meil käsil huviliste kaardistamine, et siis süsteemile hoog sisse lükata ja inimesed ka iseseisvalt ronida saaksid. Sellega saame seinal ronimiskoormust hajutada, ronimiseks rohkem võimalusi luua.

Niisiis kui oled iseseisvast ronimisõigusest huvitatud, anna endast märku septembrikuu jooksul - andres [ät] hiiemae.pri.ee. Kui tekib küsimusi või tärkab huvi hiljem, siis küsi julgelt millal tahes. Esimese vahekokkuvõtte teeme septembri lõpus. Aga loomulikult saab ka hiljem, organiseerime paindlikult vastavalt huviliste olemasolule. Lükkame iseseisva ronimise käima ja naudime üheskoos vabadust! Kui tead kedagi oma tutvusringkonnast, keda see info samuti võib huvitada, levita vabalt.

Ronimisvõimalused TÜSKis: 12m laiune ja kolme erineva kaldenurgaga bouldersein ning taustal 7 julgestusjaamaga kõrge sein (fotod allpool).

- Nüüd saad ronimas käia kasvõi varahommikul enne tööle/kooli minekut või lõunapausi ajal või muul sobival päevasel ajal ning nädalavahetusel;
- Nüüd ei pea Sa enam sõltuma organiseeritud treeningaegadest (argipäeviti õhtused ajad);
- Nüüd ei pea Sa enam jagama samaaegselt seinapinda mitmekümne kaastreeningulisega;
- Nüüd saad käia ronimas kasvõi iga päev!

Kui oled huviline iseseisvast ronimisõigusest, siis anna endast märku - andres [ät] hiiemae.pri.ee


comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon