FIRNi logo
vjoon

Läti meistrivõistlused alpinismitehnikas


Ülaltoodud video annab dramaatilise nõukaaegse sõjafilmi muusika saatel väikse ülevaate juuni esimesel nädalavahetusel toimunud Läti meistrivõistlustest alpinismitehnikas. Tegelikkuses midagi dramaatilist muidugi ei olnud. Päikselisel nädalavahetusel (3.-4. juuni) tulid Valmiera külje alla Bailisse tiimitööd harjutama kõikide vanuseklasside peale kokku  31 meeskonda 143 inimesega. Eriti tore oli vaadata askeldamas kõige nooremaid osalisi - entusiastlikud ronimishuvilised alles alg- ja põhikoolist.

A-klassis võttis omavahel mõõtu kuus 6-liikmelist võistkonda, kusjuures esindatud olid kõik Balti riigid: lisaks lätlastele ka üks Leedu meeskond ning Riia alpiklubi Traverss ridadesse oli millegipärast värvatud Rees.

Võistlustrasse oli kokku 3:
- Kaljumarsruut, kus elementideks oli oma julgestuspunktidega drytoolimine ja abironimine skyhookidega, 6-meetrise piiranguala ületamine pendliga (4 korda meeskonna peale), väikse lisaraskuse vinnamine ja piirangualasse laskumine.
- Suusahüppemäe marsruut, kus poolel meeskonnast
tuli sooritada diagonaalsel tugiköiel tõus, teisel poolel aga pikal (30 m) vertikaalsel tugiköiel tõus üle sõlme. Ühel hetkel muutus üks tiimiliige kannatanuks, kaotades silmanägemise - tema tuli seejärel suusahüppemäest koos saatjaga üles transportida ja pärast pikal tugiköiel ka alla toimetada.
- F
inaalmarsruudi stsenaariumis ronis neljane seong ühest seinaservast, kahene seong teisest. Kahene seong kaotas järgironija kukkumise tagajärjel teovõime, misjärel tuli kukkunud järgironijale teisele poole seina järgi minna ning transportida ta seina vastaspoole lähtejaama, kusjuures seina keskel oli piiranguala, kuhu sisse ei tohtinud minna (ainult ületades pendliga või ronides).

Tihedas konkurentsis sai Läti-Eesti segatiim 2. koha!

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon